Een huislift is een lift speciaal ontworpen voor toepassing in een privéwoning, en dat heeft zo zijn voordelen qua reglementering, bouwkundige impact, persoonlijke tegemoetkoming aan comfort-, design- en budgeteisen. Naar boven en beneden, met of zonder de wasmand of de boodschappen, de buggy, de reistassen� iedereen die in een huis met verdiepingen woont, heeft er voortdurend mee te maken. Een huislift is een comfortabele oplossing voor iedereen! Voor nu en voor later. U zult verrast zijn hoe weinig ingrijpend de installatie van uw huislift is. Huisliften hebben om te beginnen al geen liftput nodig en voor onze kleinste lift volstaat al een oppervlakte van 1vierkante meter.

Huislift

Ontdek alle modellen

Al onze huisliften zijn op maat van uw huis. Onze expert maakt een offerte op maat van uw huis en uw wensen, waardoor u niet teveel betaalt.

Huislift premie of niet?

Heb je recht op een aanpassingspremie?

Elke eigenaar of huurder ouder dan 65 jaar met hoofdverblijfplaats in het Vlaams gewest heeft recht op een Vlaamse aanpassingspremie

Installatie huisliften

Overzicht van leveranciers

Zoekt u Installatie van huisliften? Bsearch, bedrijven zoekmachine selecteert een lijst van Belgische leveranciers die gespecialiseerd zijn in liften

Verkoop van huisliften sterk gestegen

Volgens liftenbouwers is de verkoop van huisliften sterk gestegen. De gespecialiseerde firma’s hebben dan ook goede argumenten. Volgens de gespecialiseerde firma’s zijn liften het toppunt van gebruiksgemak en plaatswinst, zowel in openbare gebouwen als in eengezinswoningen. Sinds enkele jaren ontwikkelen de constructeurs daarom een specifiek liftenassortiment dat beantwoordt aan de behoeften en vereisten van priv�klanten. De innovaties zijn vooral gericht op het cre�ren van een installatie die weinig plaats inneemt en op het cre�ren van een uitgebreid assortiment op esthetisch vlak.

Om het publiek te overtuigen, verzekeren de liftenbouwers dat hun installaties geruisloos zijn en niet veel energie verbruiken. De prijs zou bovendien vergelijkbaar zijn met die van de uitvoering van een trap op maat met een verzorgde afwerking. Het is waarschijnlijk dat laatste punt dat de balans doet overslaan in het voordeel van de lift bij vooruitziende mensen die al aan hun oude dag denken.

Huislift TR-100

Een revolutie in de liftbranche

Monte escalier

Un monte-escaliers pour chaque budget

Trouvez l’escalier ideal en 3 etapes

Seule une approche personnalisee vous garantit le monte-escalier parfait. Nous examinons avec vous les avantages et inconvenients de chaque monte-escalier ainsi que le meilleur rapport qualite/prix. Nous concevons la solution unique personnalisee aux dimensions de votre escalier. C’est ainsi seulement que nous pouvons installer le monte-escalier ideal pour vous et votre maison. Nous vous offrons un conseil adapte a votre demande et a votre securite

haute qualite. Grace a notre approche professionnelle, tous nos clients se disent satisfaits. Nous trouvons une solution pour chaque type d’escalier. Pour chaque monte-escalier, le monteur travaille avec la plus grande precision.

 

Huislift zonder schacht laat senioren langer thuis wonen

Een Engels bedrijf heeft een huislift ontworpen waardoor senioren en gehandicapten langer thuis kunnen wonen. De Lifestyle Home Elevator is volgens de makers in elke woning te installeren.

 

De capsulevormige huislift is voorzien van glazen paneeldeuren en lijkt nog het meest op een douchecabine. De lift maakt geen gebruik van een liftschacht, waardoor het weinig ruimte in beslag neemt.

Anders dan de traplift, is de huislift geen constante aanwezigheid in de woonruimte. De lift kan namelijk naar de kelderverdieping van het huis worden gebracht, waardoor meer ruimte in de woning overblijft.

De huislift is ontworpen door het Engelse bedrijf Terry Lifts. Dit bedrijf ontwerpt en installeert liften voor kantoorgebouwen, warenhuizen en zorginstellingen.

Microsensoren

Om de lift te installeren, wordt er een gat gemaakt tussen twee verdiepingen waar de lift doorheen gaat. De achterkant van de lift wordt aangesloten op rails die het hydraulische mechanisme van de lift verbergen.

De bodem van de lift bevat microsensoren die een noodrem inschakelen zodra het neerdaalt op een voorwerp. Daardoor kunnen huisdieren en rondslingerende voorwerpen niet worden geplet bij gebruik van de lift.

Huislift subsidies en premies

Trapliften, huisliften en platformliften worden erkend als middelen waardoor thuis wonen mogelijk blijft. Daarom steunen de Vlaamse, provinciale en gemeentelijke overheden en besturen in veel gevallen de installaties van liften in woningen, door het toekennen van premies.

Indien de begunstigde jonger is dan 65 jaar op het moment van 1e inschrijving, dan maakt u kans op een vergoeding voor uw lift. Voor een traplift kan dat bijvoorbeeld een maximale vergoeding van � 8.334,17 (jaarlijks referentiebedrag) zijn. Aan deze inschrijving gaat wel een medische indicatie vooraf. Na inschrijving krijgt u een persoonlijk VAPH-nummer, wat u uw leven lang kunt gebruiken. Indien u ouder bent dan 65 is een aanvraag ook mogelijk, als u maar voor uw 65e stond ingeschreven en over een VAPH-nummer beschikt. Voor Walloni� betreft het hier een AVIQ-nummer (Agence pour une Vie de Qualit� ) en voor het Duitstalig gebied de DPB (Dienststelle f�r Personen mit Behinderung ). Meer informatie hieromtrent vindt u op de website van het VAPH . Klik hier voor de actuele refertelijst van het VAPH.